nederlan.gif Nederland - Equador equador.gif
1 - 1

Interland 742 - Vriendschappelijk duel
Zaterdag 17 mei 2014, 20.30 uur - Amsterdam

De 100-ste!

Hoewel het slechts de eerste oefeninterland voor het WK in 2014 betrof, was hiet niet zomaar een interlandje. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar het is de eerste Bikkel gelukt om 100 interlands te bezoeken! Tuur is, ondanks een een razendknappe inhaalrace van Jelle, de eerste Centu(u)rion geworden! Vanzelfsprekend wilden een paar mensen dit wel meemaken, zodat Theo, Paul, Jelle, Erwin Laan, Robbert van de Gulik en vanzelfsprekend Tuur acte de presence gaven. Door de voorzitter van de Bickles, Jelle, werd in de stamkroeg “Lokaal ’t Loosje” een passend cadeau uitgereikt; een oranje T-shirt met een afbeelding van exact 100 toegangsbewijzen!


Description: Description: Description: Description: Description: https://sites.google.com/site/bickles01/home/687-ned-par/2009-11-18_Nederland-Paraguay_18_small.jpg Description: Description: Description: Description: Description: https://sites.google.com/site/bickles01/home/687-ned-par/2009-11-18_Nederland-Paraguay_19_small.jpg
Voor foto’s in goede resolutie een mailtje sturen naar bickles@zonnet.nl


De wedstrijd zelf was voor de doorgewinterde bikkels ook een nieuwe ervaring. Voor het eerst werd gespeeld in een 1-5-3-2 systeem. En dat bleek voor de spelers ook nog beetje wennen. De backs stonden tegen Equador (tijdens de wedstrijd door de Bikkels ook wel Colombianen, Brazilianen, Zweden en Oekrainers genoemd, vanwege de geel-blauwe tenues) als halve linksbuitens, doordat de gasten er niet veel zin in hadden en vooral op de counter wilden spelen. Aangezien backs nu eenmaal niet goed een mannetje kunnen passeren, had het systeem niet veel zin. Erger nog, doordat de tegenstander op de counter speelde en de backs niet op tijd terug waren (die stonden ver naar voren) kwamen we zelfs af en toe in één tegen één situaties terecht in de verdediging. Waarschijnlijk werkt dit systeem wel tegen goede landen (de backs staan dan automatisch een stuk naar achter), maar als je het spel moet maken, dan werkt het een stuk minder. Kortom; nog wel een beetje huiswerk voor van Gaal... Wat ideaal zou zijn is dat de spelers gemakkelijk zouden kunnen switchen tussen het 1-4-3-3 en het 1-5-3-2 systeem. Daar zou je tegenstanders helemaal gek mee maken!

Heel goed was de wedstrijd zeker niet, maar het doelpunt van Van Persie uit zo’n beetje de enige goede pass van Clasie was echt schitterend! Op naar de volgende oefenwedstrijd!