nederlan.gif Nederland - Ghana ghana.gif
1 - 0

Interland 743 - Vriendschappelijk duel
Zaterdag 31 mei 2014, 20.30 uur - Rotterdam

En weer een Centurion!

Op weg naar het WK in Brazilië oefende Nederland voor de tweede keer in korte tijd tegen mede WK-ganger Ghana. Onze bondscoach Louis van Gaal zou in deze wedstrijd wel eens in zijn favoriete opstelling kunnen gaan spelen! Vanzelfsprekend gingen een paar Bickles dit met eigen ogen zien! Voor Jelle was het zelfs zijn honderste interland! Vanzelfsprekend had Jelle zijn speciale “100 interlands” T-shirt aan. En ook Peter van de Valle (invaller) had een jubileum; zijn 25e! Daarnaast waren Tuur en Paul ook nog naar Rotterdam gekomen.


Description: Description: Description: Description: Description: Description: https://sites.google.com/site/bickles01/home/687-ned-par/2009-11-18_Nederland-Paraguay_18_small.jpg


Dit ging trouwens niet heel soepel. Paul had Tuur opgehaald in Oegstgeest en samen gingen zij met de auto richting de Kuip. Dit ging nog wel, alleen dan nog ff parkeren.... Betalen bij de parkeerautomaten lukt alleen middels chippen en dan schijn je eerst wel geld op je kaart te moeten zetten. Tuur had “toevallig” niets op zijn kaart staan en Paul had die optie op zijn kaart nog nooit gebruikt, laat staan opgeladen... Dus toch nog maar even rondtoeren in het o zo gezellige Rotterdam (je moet er van houden zeg maar). Druk druk druk en nergens een pinautomaat. Na een uur gaven ze het op en parkeerden ze alsnog op een plek in de buurt van zo’n fijne parkeerautomaat. Toevallig stond er een vriendelijke Oranjefan met voldoende geld op zijn chipknip en konden ze eindelijk betalen. En toen nog even richting de Ierse pub Paddy Murphy’s! Na een stukje lopen was de tram gevonden en ruim een uur later dan gepland kwamen ze aan in de pub, waar Jelle al was gearriveerd. Een uur later was Peter ook aanwezig en was de groep compleet! Na een tijdje kletsen en eten was het tijd om naar het stadion te gaan.


Description: Description: Description: Description: Description: Description: https://sites.google.com/site/bickles01/home/687-ned-par/2009-11-18_Nederland-Paraguay_19_small.jpg Description: Description: Description: Description: Description: Description: https://sites.google.com/site/bickles01/home/687-ned-par/2009-11-18_Nederland-Paraguay_18_small.jpg Description: Description: Description: Description: Nederland-Ghana 04
Voor foto’s in goede resolutie een mailtje sturen naar bickles@zonnet.nl


En wat zou de wedstrijd brengen? De tweede interland in het veelbesproken 1-5-3-2 systeem. Het zag er in ieder geval een stuk beter uit dan de eerste oefenwedstrijd. Blind als linksachter was een grote verbetering en de voorste drie (Van Persie/Robben/Sneijder) wisselden vaak van positie, wat aardig lijkt te werken. Nog een beetje secuurder in de passing en het gaat echt nog wat worden! Kansen geven we in ieder geval niet veel meer weg. Tegen Equador was het een misverstand waar de enige kans (en helaas dus ook het doelpunt) uit voort kwam. Tegen Ghana kreeg de defensie van Oranje geen enkele kans tegen. Dat is ook niet verkeerd! Op naar de laatste oefenwedstrijd voordat het WK begint!