nederlan.gif Nederland - Wales wales.gif
2 - 0

Interland 744 - Vriendschappelijk duel
Woensdag 4 juni 2014, 20.30 uur - Amsterdam

Weer een ander systeem...

En dan nu was het echt tijd voor de “uitzwaaiwedstrijd” van het Nederlands Elftal tegen het altijd lastige “Whales” (zoals Jelle had geschreven)! Voor de derde en laatste keer speelde Nederland een vriendschappelijk duel tegen een stel Walvissen, voordat Nederland naar Brazilië zouden vertrekken. Van alle oefeninterlands was dit de best bezochte namens de Bickles. Jelle, Peter v/d Valle, Theo, Laan, Hoffer, Robbert en Tuur gingen de wedstrijd meemaken, al had Robbert een uitnodiging gehad om met een bedrijf de wedstrijd bij te wonen.

Vanzelfsprekend werd er eerst verzameld in Lokaal ’t Loosje. Jelle was er natuurlijk het eerst en daarna druppelden de anderen één voor één binnen. Uiteindelijk werd het nog spannend. Want Peter moest nog de kaart van Kees (die helaas had afgezegd) betalen en Peter was niet vroeg. De beroemde beefburgers waren al op, toen Peter binnen kwam. Door zijn betaling van deze kaart, de kaart die hij in de vorige interland had overgenomen en de kaart die Laan nog had weten te verpatsen werd het een errug goedkoop middagje!

Op weg naar het stadion gebeurde er nog wat opzienbarends. Peter had nog een blikje bier bij zich en vroeg aan Hoffer of die nog wilde. Hoffer sprak toen de legendarische woorden “ik heb genoeg gehad”. Dit hadden we nooit zien aankomen. Echt een bijzonder moment....


Description: Description: Nederland-Wales 01 Description: Description: Nederland-Wales 02
Voor foto’s in goede resolutie een mailtje sturen naar bickles@zonnet.nl


Van Gaal had voor deze wedstrijd weer een nieuw systeem uit de hoge hoed getoverd. Deze keer werd het 1-4-4-2. Dit hadden de meeste spelers nog nooit van hun leven gespeeld en dat was te zien. Veel onbegrip en wijzende spelers op het veld was het gevolg. De wedstrijd was dan ook niet best. Desondanks werd er natuurlijk gemakkelijk gewonnen, maar het systeem is er één om snel te vergeten. Pas toen Nederland in het laatste kwartier het ouderwetse 1-4-3-3 ging spelen zag het er weer logisch en redelijk uit.

Tegen Spanje spelen we ongetwijfeld 1-5-3-2 en dan is het te hopen dat er nog een schepje bovenop kan. Met name Martins Indi is al een paar wedstrijden behoorlijk de weg kwijt en die moet echt een stuk verbeteren willen we de nul kunnen houden tegen Spanje. En nu afwachten tot de eerste WK-pot van Nederland tegen Spanje op vrijdag de dertiende. Als we de Spanjaarden zouden kunnen verslaan, zou dit wel eens het einde van het tijdperk van Spanje kunnen zijn.....