WK2014-banner.jpg

vlaggen/nederlan.gif Nederland - Chili chili.gif
2-0

Interland 747 - WK2014, Groepswedstrijd
Maandag 23 juni 2014, 18.00 uur – Sao Paolo

Reactievoetbal...

En daar was alweer de derde en laatste groepswedstrijd. Bij een gelijkspel of winst zou Nederland eerste worden in de groep en zou men in het iets eenvoudiger gedeelte van het speelschema terecht komen. Maar Chili was geen eenvoudige tegenstander. In de voorbereiding op het WK had Chili gewonnen in Engeland en super gespeeld tegen Duitsland en ook op het WK waren Australië en Spanje verslagen met goed verzorgd voetbal.

Maar Louis van Gaal had weer een nieuw konijn uit de hoge hoed getoverd. Dirk Kuijt stond links-achter in de vijfkoppige defensie. Wederom zou Nederland in een 1-5-3-2 systeem reactievoetbal gaan spelen, zoals de coach zelf aangaf. En hoewel Nederland in balbezit weinig kon uitrichten, kregen de Chilenen eigenlijk geen kansen. In de eerste helft waren twee goede kansen voor Nederland en één voor Chili, terwijl Nederland maar 37% balbezit had!

In de tweede helft leken de Chilenen niet meer bij machte om kansen te creëren. Nederland werd echter steeds sterker en een kwartier voor tijd werd de ban gebroken door een keiharde kopbal van Leroy Fer. Daarna speelde Nederland een gewonnen partij en gaf men in de tweede helft ook niet meer dan één kans weg. Uiteindelijk maakte Depay net voor tijd nog een mooi doelpunt uit een supersnelle counter.

Al met al een bijzonder toernooi tot nu toe voor Nederland. Hoewel er niets werd verwacht, werd men eerste in de groep met de meeste doelpunten voor! En nu kijken hoever we kunnen komen!