WK2014-banner.jpg

nederlan.gif Nederland – Costa Rica costarica.gif
0-0 (ns: 4-3)

Interland 749 - WK2014, 1/4-FINALE
Zaterdag 5 juli 2014, 22.00 uur – Salvador

Bijzondere wissel pakt goed uit!

Na de ontsnapping tegen Mexico was daar dan Costa Rica. Costa Rica had tot nu toe een paar respectabele tegenstanders in hun groep onder de duim gehouden (voormalige wereldkampioenen Uruguay, Italië & Engeland) om vervolgens via strafschoppen tegen Griekenland in de kwart finale terecht te komen. Tot nu toe hadden de Costa Ricanen veel in de hitte gespeeld en daar koden zij goed mee om gaan, maar nu was het tijdstip een stuk later en speelde de hitte een stuk minder mee. Nederland was voor de eerste keer echt zwaar favoriet voor een wedstrijd.

En waren er deze keer Bikkels bij de wedstrijd? De verwachting was van niet, maar vanwege werk was Robbert van der Gulik in Brazilië en die heeft daar een ware Bikkelactie uitgevoerd. Hij heeft ter plaatse een kaart geregeld en is bij de wedstrijd geweest!

Hoe zou de coach het deze keer aanpakken? Zoals elke keer tot nu toe had hij een verrassing in petto. Depay mocht vanaf het begin starten, waardoor Nederland behoorlijk aanvallend voor de dag zou komen in een soort 1-3-4-3 systeem. Zonder een kans weg te geven kreeg Nederland gedurende de reguliere speeltijd een flink aantal goede kansen, maar de keeper en de paal (vrije trap Sneijder) zaten flink in de weg. Het was toch niet zo’n dag dat het gewoon niet mocht lukken?

En toen verlengen. In de verlenging was er ook maar één partij die aanviel. Nederland kreeg weer supergrote kansen en raakte paal en lat! En toen in de 117e minuut kreeg Costa Rica de enige(!) kans van de de wedstrijd. Gelukkig ging die mis en toen kwam Van Gaal weer met een meesterzet; 1 minuut voor tijd werd de keeper gewisseld. Dit was nog nooit vertoond op een WK! Krul bleek volgens de statistieken beter in strafschoppen dan Cillessen, dus er volgde een wissel. Ook mentaal een slimme zet!


Description: Description: Description: Description: Nederland-Costa Rica 01

De strafschoppen van Nederland werden goed ingeschoten door Van Persie, Robben, Sneijder en Kuijt. En Krul bleek inderdaad een killer door twee strafschoppen tegen te houden! Nederland naar de halve finale tegen Argentinië! Wat een prestatie! Wat zal Robbert een superjuich hebben gemaakt! Super!!!

Het lijkt wel of Van Gaal met een flinke “to-do-list” richting WK is gekomen. Nog twee wedstrijden en z’n lijstje is af. Wie weet gaat het lukken!


Description: Description: Description: Description: Nederland-Costa Rica 02